Впроваджуються нові адміністративні послуги

Впроваджуються нові адміністративні послуги

Відповідно до постанови Уряду «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України щодо стимулювання меліорації земель» впроваджуються нові адміністративні послуги

27 вересня 2022 року Уряд прийняв постанову № 1077 «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України щодо стимулювання меліорації земель», розроблену Держгеокадастром з метою приведення деяких актів Кабінету Міністрів України у відповідність до положень Закону України від 17 лютого  2022 року № 2079-IX «Про організації водокористувачів та стимулювання гідротехнічної меліорації земель».

В ході реалізації цієї постанови Кабінету Міністрів України впроваджуються нові об’єкти Державного земельного кадастру: «меліоративна мережа» та «складова частина меліоративної мережі». Також передбачається впровадження нових адміністративних послуг, які надаватимуться безоплатно, а саме:

  • державна реєстрація меліоративної мережі з видачею витягу з Державного земельного кадастру;
  • державна реєстрація змін до відомостей про меліоративну мережу з видачею витягу з Державного земельного кадастру;
  • державна реєстрація складової частини меліоративної мережі з видачею витягу з Державного земельного кадастру;
  • державна реєстрація змін до відомостей про складову частину меліоративної мережі з видачею витягу з Державного земельного кадастру.

Водночас передбачено надання нової адміністративної послуги на платній основі – надання відомостей з Державного земельного кадастру у формі витягу з Державного земельного кадастру про меліоративну мережу, складову частину меліоративної мережі, що забезпечить надходження коштів до відповідних бюджетів.

Відповідно до п.2 даної постанови, нові адміністративні послуги впроваджуватимуться у шестимісячний строк з часу її прийняття.

Пресслужба ГУ Держгеокадастру у Кіровоградській області