Відбулася друга конференція «Стратегічний розвиток та інвестиції»

Відбулася друга конференція «Стратегічний розвиток та інвестиції»

5 листопада у Києві відбулося відкриття дводенної інвестиційної конференції для об’єднаних громад «Стратегічний розвиток та інвестиції». Захід був організований програмою Агенства США з міжнародного розвитку (USAID) «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) спільно з партнером програми Українським кризовим медіа-центром.

Дана конференція зібрала понад 400 учасників, серед яких представники 75 громад-учасниць програми, представники бізнесу та інвестиційних фондів, виконавці проектів міжнародної технічної допомоги, центральних та регіональних органів влади. Участь у конференції взяли і представники Смолінської об’єднаної територіальної громади селищний голова М.М. Мазура, заступник селищного голови В.В. Бойко та приватний підприємець С.О. Сауленко.
Під час заходу перед присутніми виступили міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, керівник Офісу демократії і врядування регіональної місії Агенства США з міжнародного розвитку (USAID) в Україні, Білорусі та Молдові Томас Вайт та директор програми USAID DOBRE Беррі Рід.
Захід став майданчиком для обговорення, як зацікавити потенційного інвестора та мотивувати його до співпраці, обрати вірну інвестиційну стратегію та підняти інвестиційну привабливість об’єднаних громад. Громади-партнери програми DOBRE отримали можливість поспілкуватися та отримати рекомендації від провідних експертів та реальних інвесторів, які допоможуть напрацювати партнерські зв’язки та вибудувати чіткі алгоритми для сталого економічного розвитку на місцях. А також презентувати інвестиційні проекти потенційним інвесторам.
На учасників конференції чекала і приємна несподіванка. Алла Стащенко, керівник жанрового напрямку іміджевих проектів 1+1 Продакшн та креативний продюсер проекту «Громада на мільйон», оголосила про старт відбору громад для участі у другому сезоні.
По завершенню заходу всім представникам об’єднаних територіальних громад партнерам програми DOBRE вручили свідоцтва Почесних партнерів. Таке ж свідоцтво отримала і Смолінська ОТГ.