За сприяння служби зайнятості  безробітні громадяни опановують англійську мову

За сприяння служби зайнятості безробітні громадяни опановують англійську мову

Чимало роботодавців області прагнуть укомплектувати своє підприємство працівниками, які володіють англійською мовою незалежно від інтенсивності її використання  в роботі.

«Віднедавна служба зайнятості, завдяки соціальному проекту з вивчення іноземних мов «Skills Academy», надає всім охочим безробітним  можливість безкоштовно вивчити англійську мову», – зазначила Вікторія Бернікова, начальник відділу організації профнавчання обласного центру зайнятості.

Нагадаємо, що Державною службою зайнятості (Центральним апаратом) та ГО «Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Українська студентська спілка» укладено меморандум про співробітництво, у рамках якого реалізовується соціальний проект «Lingva Skills». Цей проект дає можливість шукачам роботи, зареєстрованим в службі зайнятості, вивчити англійську мову.

Онлайн-курс включає інтерактивну гейміфіковану веб-програму для тренування мовних навичок та інших аспектів вивчення мови, а також форму зворотного зв’язку з викладачем і базу поширених запитань для спрощення процесу навчання. Зазначений курс враховує особливості менталітету українців, адаптований до реалій країни і особливостей рідної мови.

В. Бернікова розповідає: «Сьогодні вивчення іноземних мов – це ще один з важливих кроків служби зайнятості у підвищенні конкурентоспроможності безробітних громадян на ринку праці. За минулий рік та січень-лютий цього року більше 200 безробітних громадян виявили бажання покращити свої знання англійської мови».

Громадяни, які зареєстровані в службі зайнятості як безробітні, та мають бажання пройти безкоштовне онлайн навчання англійській мові, можуть звертатися до центрів зайнятості за місцем перебування.

 

 

Відділ організації профнавчання Кіровоградського обласного центру зайнятості