Згідно міністерської програми

Згідно міністерської програми

До кінця року орієнтовано 100 тисяч новонароджених в Україні отримають подарунок  від держави «пакет малюка» («бебі-бокс») в якому зібрані основні речі для новонароджених  в перші місяці життя. Ця ініціатива стартувала у вересні в рамках політики правління направленої на збільшення народжуваності.

Бебі-бокси вже отримали 9 новонароджених жителів Смолінської об’єднаної територіальної громади. Ці пакунки видають кожному новонародженому і незалежно від матеріального становища родини. Якщо жінка народила двійню, їй видадуть два бебі-бокса, трійню-три. Для отримання бебі-бокса не потрібно буде оформляти жодних довідок. Їх видаватимуть у пологовому будинку під час виписки одразу зі свідоцтвом про народження дитини, або ж протягом 30 днів після народження.

Загалом у бебі-боксі буде щонайменше 25 найменувань товарів: підгузки для новонароджених (від 2 до 5 кг), вологі серветки для дітей віком від 0 років, ситцева, фланелева, муслінова пелюшки, багаторазова вологостійка пелюшка, бавовняні шапочки 0-3 міс. та 3-6 міс., боді з коротким рукавом, боді з довгим рукавом, штани-повзунки із закритими носочками, чоловічки з довгим рукавом та штанцями, шкарпетки 0-3 міс., термометр для води, термометр для тіла електронний з гумовим наконечником, ножиці манікюрні дитячі з тупими наконечниками (безпечні) – виготовлені з нержавіючої медичної сталі, прокладки для лактації, ковдра тепла/демісезонна, плед-ковдра, матрац (його розмір має збігатися з розміром дна коробки-колиски), рушник махровий для купання з кутком, іграшка-брязкальце розвиваюча, крем із вмістом ланоліну, рідке мило-шампунь дитяче з дозатором, універсальне від 0 років, а також інформаційні буклети для молодих матусь і татусів: про те, як правильно годувати груддю, як дивитися за дитиною, що дитині потрібно у перші місяці життя.

Орієнтовна вартість такого бебі-боксу складає близько 5 тис. грн.. На їх закупівлю підуть державні кошти, отримані після перегляду державних програм.

Однією з головних  умов закупівлі товарів буде якість продуктів у бебі-боксі, тому тут обіцяють не економити. А на той випадок, якщо наступного року чисельність новонароджених буде більшою від прогнозованої, пакунки малюків будуть закуповуватися із запасом. Також обіцяють, що індекс інфляції жодним чином не впливатиме на якісне і кількісне наповнення бебі-боксів.